Bantuan Kerajaan

E-Dompet 2023 : Kredit Percuma RM100 Untuk B40 & M40 Oktober Nanti

Pelbagai jenis bantuan yang Kerajaan Malaysia telah dan bakal dilaksanakan sama ada ianya secara tunai mahupun secara digital.

Sebelum ini, bantuan E-Dompet RM200 telah selesai diagihkan. Melihat kepada sambutan rakyat Malaysia terhadap bantuan ini, kerajaan bersetuju untuk memberi bayaran tambahan RM100 menerusi program E-Tunai 2023.

Apa yang menarik bantuan ini, ianya akan diagihkan kepada golongan B40 & M40 yang berumur 21 tahun ke atas. Untuk info lanjut, ikuti perkongsian dibawah.

KREDIT E-TUNAI RM100

Bantuan kredit e-tunai ini diberikan kepada golongan dewasa setelah melihat kejayaan dan impak yang positif daripada daripada program e-tunai sebelum ini ke atas masyarakat.

Beliau berkata, bantuan ini akan memanfaatkan lebih daripada 10 juta penerima merangkumi daripada golongan B40 dan juga M40.

KADAR BAYARAN

Setiap kelayakan penerima, individu tersebut akan menerima bayaran sebanyak :

  • RM100

TARIKH BAYARAN

Mengenai tarikh bayaran bantuan e-tunai ini, kerajaan telah memaklumkan ianya akan dilaksanakan pada suku ke-4 tahun 2023. Ini bermakna, bayaran tersebut akan bermula Oktober nanti.

Walaubagaimanapun, tiada tarikh rasmi lagi. Pihak kami akan maklumkan sekiranya ada makluman rasmi mengenainya.

SYARAT KELAYAKAN

Berikut adalah syarat kelayakan yang telah ditetapkan :

  • Warganegara Malaysia
  • Berumur 21 tahun ke atas
  • Pendapatan tidak melebihi RM100,000 setahun

CARA MOHON

Ketika ini, tiada makluman rasmi lagi mengenai sebarang permohonan bagi bantuan kredit e-tunai ini. Pihak kami akan maklumkan sekiranya terdapat maklumat rasmi mengenainya.

MAKLUMAT LANJUT

Sebarang pertanyaan, anda boleh rujuk disini :

Rujukan Online

Rujukanonline merupakan sebuah Blog yang akan berkongsi mengenai maklumat berkenaan Bantuan Kerajaan dan Iklan Jawatan Kosong. Kami juga bukan lantikan daripada mana-mana agensi kerajaan mahupun swasta.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button