bajet 2023Bantuan Kerajaan

Terkini : Kategori Ini Akan Terima Bayaran Berjumlah RM350 Bulan Ini – Semak Sekarang!

Pihak kerajaan telah menetapkan tarikh bayaran bagi Bantuan Kewangan Khas kepada setiap penjawat awam dan pesara kerajaan.

Bantuan khas kewangan sebanyak RM350 dan RM700 adalah merupakan pemberian pihak kerajaan kepada seluruh penjawat awam dan pesara kerajaan pada tahun 2023. 

Untuk info lanjut, ikuti perkongsian dibawah.

BANTUAN KHAS KEWANGAN 2023

Ketika ucapan Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim, beliau memaklumkan bawah Bantuan Khas Kewangan (BKK) bagi tahun 2023 akan diberikan kepada anggota perkhidmatan awam Gred 56 kebawah dan seluruh pesara kerajaan.

Menurut Datuk Seri Anwar, kerajaan perpaduan yang kini menerajui kerajaan telah bersetuju untuk memberikan bantuan ini sebagai penghargaan dan berterima kasih atas kesungguhan yang tidak berbelah bagi anggota awam dalam menjalankan tugas perkhidmatan kepada rakyat.

KADAR BAYARAN

Berikut adalah jumlah bayaran yang akan diterima oleh pesara kerajaan :
  • Pesara Kerajaan dan VateranRM350

TARIKH BANTUAN DISALURKAN

Untuk makluman, kerajaan telah bersetuju akan mula menyalurkan Bantuan Kewangan Khas (BKK) bermula :
  • 17 JANUARI 2023

BANTUAN LAIN

Selain Bantuan Kewangan Khas yang akan dilaksanakan bulan Januari ini, terdapat beberapa bantuan lain yang akan diberikan, antaranya :
  • Bantuan Tunai Rakyat (BTR)
  • Bantuan Awal Persekolahan (BAP)


Rujukan Online

Rujukanonline merupakan sebuah Blog yang akan berkongsi mengenai maklumat berkenaan Bantuan Kerajaan dan Iklan Jawatan Kosong. Kami juga bukan lantikan daripada mana-mana agensi kerajaan mahupun swasta.

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button